Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Summer in Cyprus

Καλοκαίρι σημαίνει : (Volume 1)

-να επιστρέφεις για διακοπές στα πάτρια εδάφη και μόλις ανοίγει η πόρτα του αεροπλάνου στη μεγάλη και όμορφη Λάρνακα, να νομίζεις ότι μπαίνεις σε ένα τεράστιο χαμάμ.

-να νομίζεις ότι αυτό συμβαίνει λόγω της διαφοράς κλίματος και ότι αύριο θα το έχεις ήδη συνηθίσει. Αλλά και την επόμενη μέρα πάλι να μην μπορείς να αναπνεύσεις από την άπνοια

- να μην μπορείς να επιβιώσεις χωρίς air condition ακόμα και στην τουαλέτα!

-να ανακαλείς κάθε πιθανή βρισιά κάθε φορά που ντύνεσαι να βγεις έξω και τα μαλλιά σου πιττώνουν λόγω υγρασίας και τα 45 λεπτά μπροστά στον καθρέπτη για μακιγιάζ παν έτσι, ενώ άμα σε πετύχει το τσίρκο Medrano κινδυνεύεις να σε συνάξουν για δική τους. Συν το ότι θέλεις ακόμα ένα dousch με το που βγαίνεις που σπίτι και πριν προλάβεις να μπεις μέσα στο αυτοκίνητο.

-να πιαίννεις στην παραλία και να μεν βρίσκεις κρεββατούι. Άμα βρίσκεις να σου την κόφκουν κανονικά με το εισητήριο. Όταν επιτέλους καταφέρνεις να ξαπλώσεις και να βολευτείς, προσμένοντας λίγη χαλάρωση, πετάσσεται η χωρκάτα που δίπλα και φωνάζει:` Γιαννάκηηηηηηηηηηηηη! Έλα να φάεις το σάντουιτς σου!` Την ίδια ώρα ο παπάς του Γιαννάκη βάλλει την παττίχα μες στην θάλασσα για να κρυώσει.

Στο μεταξύ εσύ έχεις παραδοθεί στη λαγνεία του μεσογειακού ήλιου και λίαν συντόμως ετοιμάζεσαι να παραδοθείς και στον Μορφέα. Η διπλανή όμως επιμένει: `Γιαννάκηηηηηηηηηηηη! Είπασου περίμενε να χωνέψεις τζιαι μετά να μπεις μέσα!`

Κάμνεις την καρδιά σου πέτρα και εν βάλλεις τες φωνές. Σε λλιο έρκεται και βρίσκει σε στην κεφαλή μια μπάλα, όλη δική σου! Και για να μη γίνεις παιδοκτόνος, παίρνεις τα κουβαδάκια σου και πας σ` άλλη παραλία, όπου το κρεββατάκι σου θα γειτονεύει με κάποιον που το χειμώνα έλιωνε πάνω στο μηχάνημα για θωρακικούς και ραχιαίους μυς! Αν μη τι άλλο έτσι θα γυμνάσεις κι εσύ τους οφθαλμικούς σου!

- να έχεις πρόβλημα να παρκάρεις σε όλες την πόλης πλυν της Λευκωσίας τα Σαββατοκύριακα. ΟΚ το παρκάρισμα δεν είναι η δουλεία μου!

-να μην μπορείς να παραγγείλεις στα ελληνικά. Αυτό θα πει multi kulti.

-Και όταν δυσφορείς που δεν μπορείς να συνεννοηθείς με την αλλοδαπή σερβιτόρα να σε ειρωνεύεται και από πάνω!

-Να πιάνεις take away Starbucks iced mocca cappuccino και ώσπου να πάεις σπίτι να γίνεται hot drink – να μάθεις άλλη φορά να βάλλεις ac έστω και για 5 λεπτά δρόμο!

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά…i love Cyprus!

3 σχόλια:

Diasporos είπε...

καλώς όρισες τζιαι σύ στην Κύπρον.

Ανώνυμος είπε...

Γουέλκαμ ττου Σάιπρους!

Dr.Skia είπε...

Καλώς σας βρήκα!